То ще започне в 15.00 ч.

В неделя ще се проведе извънредно заседание на Народното събрание, научи NOVA. То ще започне в 15.00 ч. Темите са две - да обсъди казуса със заплатите в здравеопазването и да изслуша премиера Димитър Главчев за позицията на България относно резолюцията на ООН за Сребреница.

Три пъти липса на кворум: Второто извънредно заседание на парламента се провали

От БСП няма да отидат на заседанието. "Росица Кирова, т.е ГЕРБ, отказва да включи в дневния ред нашите две точки, които се отнасят за това НС да реши България да не изпраща войници в Украйна. Както и предоставеното въоръжение и техника на Украйна да не бъде използвано за цели в Русия. Заради това ние бойкотираме това заседание", обясни Корления Нинова, лидер на БСП. 

От "Възраждане" също няма да участват. В писмена позиция от партията на Костадин Костадинов още вчера посочиха, че 49-ото НС отдавна е изчерпало своята легитимност и всички важни решения за България трябва да бъдат взети от следващия парламент. "Категорично осъждаме опитите на ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ да използват парламентарната институция за нечистоплътни цели", посочват от политическата формация.  От ДПС и "Има такъв народ" не коментираха темата. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase