По-рано от ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за събиране на НС тази вечер

Второто извънредно заседание на парламента се провали след три неуспешни опита за кворум. Точка единствена в дневния ред на днешното, второ подред извънредно заседание, бе изслушване на служебния министър на енергетиката, при негово отсъствие - на заместник-министъра на енергетиката и на председателя на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов.

При началото на заседанието в зала се регистрираха 111 народни представители. След 30-минутна почивка отново не се събра кворум. Регистрирани бяха 117 депутати. След още една почивка отново не се събра кворум - регистрираха се 118 народни представители.

„Няма кворум, няма да имаме заседание. Благодаря за настоятелността и желанието”,заяви председателя на НС Росица Кирова.

По-рано от ГЕРБ-СДС и ДПС събраха подписи и внесоха искане за ново заседание във връзка с цената на тока. Новината обяви на брифинг в парламента народният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.  

Политически скандал в средата на предизборната кампания заради изтекли записи на „Продължаваме промяната”

„Днес, ние от ГЕРБ-СДС и ДПС, внесохме в деловодството на НС искане за извънредно заседание на НС, за да можем да изслушаме председателя на КЕВР и служебния министър на енергетиката”, поясни Теменужка Петкова.

Пеевски: Асен Василев искаше да е вицепремиер, а после премиер. Христо Иванов искаше да е президент

„Целта на това наше нестандартно решение е да прекратим опитите да се злоупотребява с конституционните промени, които направихме преди няколко месеца. Когато решихме парламентът да има непрекъсваемост на мандата, нашата цел беше да се оказва контрол върху изпълнителната власт, а не да се превръща залата на Народното събрание в предизборна трибуна, която да се ползва недобросъвестно от всеки, който няма какво да каже извън това. Искаме да приключим днес с този свободен ден в предизборната кампания. До момента нямаше никакъв смисъл от заседанието. Сигурен съм, че и от следващо заседание няма никакъв смисъл, но го правим. Надявам се колегите от останалите политически сили да се концентрират върху кампаниите си, да си представят програмите, а не да използват залата на НС за някакъв трамплин. Няма да помогне на никого това. Единственото, което ще направим, е да сринем допълнително авторитета на парламента”, поясни Тома Биков.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase