Вижте коя е тя и кой е създателят ѝ

Нов анимационен сериал ще излезе на телевизионния екран. Той е изцяло дело на нигерийски екип и разказва за епичната супергероиня на име Яну. Автор на сериала е аниматорът и разказвач Рой Окупе, който проследява историята на младо момиче на име Яну, което открива ва свръхчовешките си способности и съдбата, която я свързва с родната земя.

Окупе споделя пред Voice of America, че има дъщеря на 3 годинки, но още преди тя да се роди, се е чудел какъв филм може да създаде, за да го гледат двамата заедно, а и в същото време да разказва за историята и културата на Нигерия.

Продадоха първия комикс със Супермен за рекордните 6 млн. долара (ВИДЕО+СНИМКИ)

Авторът споделя, че негово вдъхновение са филмите на Marvel и DC. Той обича разказите за супергерои, но винаги е искал да види такава история през перспективата на страната си. „Да растеш в Нигерия, означава да растеш с много митология и култура. Те са толкова вълнуващи, че могат да бъдат оценени от хората по целия свят“, казва Рой.

Най-известните супергерои във вселената на Marvel (ГАЛЕРИЯ)

Рой казва, че е истински благодарен, тъй като е получил шанса да разкаже такава история по правилния начин и с правилните хора.

„Искам да нарисувам цялата картина за Нигерия. Колко красива е тя, каква богата култура и митология има. Надявам се, че хората ще бъдат въодушевени да видят сериала за Яну“, казва Рой пред VOA.