Това е част от кампанията "Euro 2024 UV Safe"

Домакините на Евро 2024 съветват футболните фенове да използват слънцезащитен крем. Федералната служба за радиационна защита в Германия прави всичко възможно, за да защити феновете от опасностите от ултравиолетовата радиация.

Кои бяха най-запомнящите се моменти от първите дни на Европейското първенство

За огромния брой фенове, стичащи се в десетте града в Германия, слънцезащитният крем може да не е на първо място в списъка им с багаж, затова той им е предоставен безплатно. Всеки, който пристига на стадионите или се наслаждава на атмосферата в големите фен зони във всеки град домакин, може да си набави слънцезащитен крем от специални дозатори.

Футболен фен с брадва беше прострелян от полицаи в Германия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във фен зоната в Лайпциг на "Аугустусплац", която може да побере до 15 хиляди души, са поставени два огромни чадъра, които предпазват от слънцето и от дъжда. За привържениците има и безплатна питейна вода, а освен гледане на мачове на големи екрани, феновете могат да се насладят и на музикално забавление.

"UV радиацията е опасна за здравето, но често това се подценява. Има едно просто правило за добра лична защита: избягвайте горещото време и използвайте слънцезащитен крем", каза Инге Паулини, президент на Федералната служба, която стартира кампанията "Euro 2024 UV Safe".

В допълнение към високофакторния слънцезащитен крем, Федералната служба също така предоставя информация за текущия UV индекс, който показва на феновете интензитета на слънчевата радиация в техния район.  

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase