Така коментира думите на Йенс Столтенберг бившият министър на отрбаната

Ролята на министъра на отбраната винаги е била важна. В случая на водещи се близо до България войни, освен че е важна, придобива и особена видимост. Това каза бившият министър на отбраната Ангел Найденов в „Денят на живо“ по NOVA NEWS.

Той коментира изказването на Йенс Столтенберг, че НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия така: „Става дума за разполагане на ядрени оръжия на териториите на страните членки и подготовка за тяхното използване.“ „Не допускам, че България е страна, на чиято територия може да бъде разположено ядрено оръжие“, заяви още Найденов. „Става дума за увеличаване броя на ядрените бойни глави на страните членки на НАТО, които притежават такива“, допълни бившият министър на отрбаната.

Столтенберг: НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия

Той посочи, че не е привърженик на идеята за връщане на задължената наборна военна служба. Найденов допълни, че дори е бил част от решението за отпадането преди време и няма причина тя да се връща отново. Найденов е на мнение, че трябва да се повиши привлекателността, престижа и българската армия.

Радев: Трябва да осигурим елементарна военна подготовка на младите хора в България

„Трябва да се води дискусия за задължителна военна подготовка на част от служителите в сектора за сигурност на страната. Например - служителите в МВР, структурите в разузнаването, националната сигурност, съдебната охрана“, каза още бившият военен министър.