Този вид мекотело е много труден за отглеждане във ферми

Възрастен японец постигна нещо, което убягва на поколения французи - култивирането на градински охлюви. Във Франция са известни с това, че обичат ястия с този вид мекотели.

Фестивал за ядене на охлюви: Ежегодна традиция в Каталуния (СНИМКИ)

Но градинският охлюв е много труден за отглеждане във ферми. В тези условия растежът им спира и са нужни 2-3 години, за да достигнат нормални размери.

76-годишният Тошихиде Такасе с гордост се нарича "единственият в света, който има ферма за Бургундски охлюви". Това е точно вида градински охлюв, който е предпочитан за ядене. Японецът казва, че успехът е дошъл много трудно, след повече от 40 години опити и провали.

„Когато започнах, никой не знаеше как да ги отглежда. Питах професори в университети . Трябваше да се науча сам. Първо опитах с храна. Но постепенно осъзнах, че всичко трябва да е като в природата - околната среда, температурата, влажността. Всичко трябва да съвпада. Но честно казано, делото още е незавършено. Има много неща, които не знаем”, сподели Такасе.