За изработването на произведенията са били нужни над 120 часа

Когато Ед Шийрън е написал песента си „Shape of You”, едва ли си е представял, че ще види главата си скулптурирана от съставки за японското ястие – суши. Британският изпълнител е една от многото известни личности, чиито лица са създадени от продукти за суши – ориз, сьомга и джинджифил. Идеята е на артистът Мишел Вибово.

Рецепти за калифорнийско и драконово суши (ВИДЕО)

Британката е прекарала близо 120 часа в пресъздаването на различни певци и актьори, сред които и композиторът и изпълнител Елтън Джон, актьорът Бенедикт Къмбърбач, нападателят на националния отбор на Великобритания Хари Кейн и други.

Бенедикт Къмбърбач и Оливия Колман в римейк на филма "Войната на семейство Роуз"

Необичайните скулптури са били изложени в галерия Касил Арт в Лондон, като част от колаборация между японския хранителен бранд „Ютака” в чест на Международния ден на сушито.

Ед Шийрън няма мобилен телефон от 2015 г.

🍙🍣Feast your eyes on hilarious celeb sushi heads! 🍱🥢 Artist Michelle Wibowo, from West Sussex, crafts Elton John, Ed Sheeran, Harry Kane, Bukayo Saka portraits from sushi rice, salmon, ginger. Deliciously ingenious art exhibition.🙌🤩#sussex #sussexlife #westsussex #artist pic.twitter.com/Sh7GFR70jI

— CommunityAd Ltd (@CommunityAd) June 19, 2024

„Свикнала съм да създавам скулптури от нетрадиционни материали, но да работя със съставки за суши, беше изцяло ново преживяване. Беше наистина зашеметяващо да видя как има толкова много и различни съставки за приготвяне на японското ястие, и как те могат да бъдат използвани за детайли при направата на самите лица, или косите на известните личности”, разказва създателката Мишел. Тя се надява хората да харесат нейните произведения, както и да се вдъхновят да смесват различни съставки в кухнята.