По думите ѝ обществото и политиците изцяло сме скъсали със здравата логика как се рекрутира елит

Консултациите при държавния глава продължават в сряда с последните две формации в 50-я парламент с „Има такъв народ" и „Величие". След това ще стане ясно кога Румен Радев ще връчи първия мандат за формиране на правителство на ГЕРБ-СДС.

Междувременно и от ГЕРБ, и от ДПС отказаха да коментират предложението на Костадин Костадинов за обединение срещу първите две формации в Народното събрание. От „Има такъв народ” и „Величие" заявиха, че с тях такива разговори не са водени.

ИТН и „Величие” получиха покана за консултации на „Дондуков” 2

 „Ако следим внимателно риториката на „Възраждане” ще видим, че тя си върви по един популистки учебник. Това, което прави Костадинов е да даде ясна заявка, че той също има потенциал да управлява държавата и със сигурност е от страната на добрите сили срещу лошите, които са ГЕРБ-СДС и ДПС”, заяви политологът Ирена Тодорова в "Интервюто в Новините на NOVA". 

По думите ѝ обществото и политиците изцяло сме скъсали със здравата логика как се рекрутира елит, кой има капацитета да управлява, какви трябва да бъдат политиците и какви ангажименти трябва да поемат. „Този цинизъм се прехвърля и в Народното събрание”, допълни тя.

„Вероятно обществото има нужда нов политически елит, който да започне да говори по някакъв начин и да чува хората, да не къса комуникацията с тях. Затова е повече от важно може би изхабени политици да дадат една крачка назад и да започнат да лансират нови физиономии”, отбеляза политологът.

Целия разговор гледайте във видеото.