Междувременно и от ГЕРБ, и от ДПС отказаха да коментират предложението на Костадинов за обединение срещу първите две формации

Консултациите при държавния глава продължават в сряда с последните две формации в 50-я парламент. В 11 часа са поканени "Има такъв народ", а от 13 ч. и новата партия "Величие".

След това трябва да стане ясно кога Румен Радев ще връчи първия мандат за формиране на правителство на ГЕРБ-СДС.

Продължават консултациите за съставяне на правителство при президента

Междувременно и от ГЕРБ, и от ДПС отказаха да коментират предложението на Костадин Костадинов за обединение срещу първите две формации в Народното събрание. От „Има такъв народ” и „Величие" заявиха, че с тях такива разговори не са водени.

От ПП-ДБ пък останаха изненадани от думите на Костадин Костадинов, че с техни представители са водени разговори за общ фронт с „Възраждане” срещу ГЕРБ и ДПС.

"Водили сме разговори със знакови фигури от ПП-ДБ и смятаме да продължаваме да ги водим тези разговори. Решението зависи от тях. Няма да ви кажа кои са", заяви Костадинов. 

"Ние с "Възраждане" не сме от една порода. Освен, че сме антикорупционна коалиция, сме и проевропейска. Не мисля, че има човек при нас, който е говорил с тях или поне аз не знам. Наистина имаме различни виждания за света", отвърна Кирил Петков. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase