Вижте кои са те

За пръв път в историята на Националната баскетболна асоциация баща и син ще играят рамо до рамо в един отбор, пише gong.bg. Това стана факт, след като "Лос Анджелис Лейкърс" избра с 55-ия избор в драфта Брони Джеймс, син на легендарния ЛеБрон Джеймс, който ще започне своя 21-ви сезон в Лигата през есента.

Александър Везенков премина в "Торонто Раптърс"

"През следващия сезон "Лейкърс" ще пренапише историята", каза генералният мениджър на франчайза Роб Пелинка. През юли миналата година 19-годишният Брони претърпя сърдечен арест по време на тренировка с колежанския си отбор в Калифорния, но след това се възстанови напълно и се включи в драфта, където впечатли "скаутите" със своите физически качества, макар че стрелбата му все още е непостоянна.

Най-вероятно Брони ще започне следващата кампания в G League, докато стане готов за изключително високото ниво на НБА, но несъмнено в даден момент от сезона той ще сподели игрището с баща си. "Той има силен характер, работи много здраво, има качествата, които търсим, когато драфтваме играчи", допълни Пелинка. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase