Празненствата започват още от неделя, 31 май

"Арена Армеец", Столична община и БНР организират детски празник по случай 1 юни – Международния ден на детето. На 31 май, неделя, от 11.00 ч. до 17.00 часа, на открита сцена ще звучи музика и песни, ще има танци и забавни игри. Малчуганите ще могат да участват в томбола с награди.

 

София празнува 1 юни и с 50 безплатни ателиета за деца пред Народния театър. Работилниците ще се провеждат от 10.00 ч. до 18.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. Със специално разработени игри ще посрещнат децата Национален археологически институт с музей /НАИМ/, Национален природонаучен музей, Университетската ботаническа градина, Етнографски музей и Софийска градска художествена галерия. 

 

Организаторите са планирали и необичайна архитектурна разходка с ретро трамвай из центъра на града с цел да запознаят децата с най-знаковите сгради на София и техните специфики. 

 

За децата, които се интересуват от изкуство, са предвидени десетки работилници, между които по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти, грънчарство. Посетителите ще бъдат въвлечени в света на науката – математика, физика и химия с ателието „Цирк на науката”. В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, тенис, футбол, шах. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената – музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари. 

 

Ще има и концерт в парк “Герена” на 31 май от 11.00 ч. Програмата за 1 юни пък е: 

 

14.00 ч. – Състезание по безопасност на движението  16.00 ч. – Рисунки на асфалт – “Детство мое”  16.30 ч. – Празничен концерт с участието на школи и състави от училищата и читалищата на Район “Подуяне”. Със специалното участие на Искрен Пецов и Джина Иванова.

 

Меджик шоу и детска дискотека за в Борисовата градина. Началото е в 16.00 часа с балони и рисунки, а кулминацията на Лятната сцена е в 18.00 часа. Меджик шоу и детска дискотека са само част от забавленията, с които ще бъде отбелязан 1 юни. 

 

Международният ден на детето ще бъде отбелязан с много балони, клоуни, игри, конкурси и още безброй забавни приключения. Всички деца ще получат красиви рисунки върху щастливите си лица, а специални аниматори ще се погрижат техният празник да е незабравим. Творчески настроените малчугани ще могат да се включат в забавна Стихотворилница, в която ще играят с думи и ще пишат стихове за Деня на детето.