Председателски съвет поема партията до април

 

Заседанието на ДПС приключи. Лютви Местан е изключен от партията, съобщи шефът на пресцентъра на Движението Велислава Кръстева.

 

Трима ще са временните съпредседатели до Националната конференция на Движението през април - Рушен Риза, Четин Казак и Мустафа Карадайъ.

 

Всички решения бяха взети единодушно, каза Кръстева.

 

Доган е завършил словото си с думите, че такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България.

 

Видео: Vesti.bg

 

Депутатите от ДПС се събраха в сараите на Доган. На мястото имаше много полиция. Делегатите от Централния съвет влизаха в т. нар. Боянски сараи при изключителни мерки за сигурност. Те оставяха колите си извън комплекса и влизаха пеша по списък и след щателна проверка за оръжие.

 

Достъпът беше свободен само за единици, сред които депутатът Делян Пеевски. 

 

Навлизане участниците отказваха коментар или любезно даваха воля на чувството си за хумор.

 

Трусовете в партията започнаха след знакова реч на Ахмед Доган.

 

В същото време Местан даде изненадваща пресконференция в Кърджали и до него застанаха няколко на брой народни представители, както и областният председател на ДПС в Кърджали Бахри Юмер.

 

Никой не е поискал оставката на Местан и той не я е подал. Това стана ясно от думите на Местан.

 

Местан не намира грешка в своите действия, за които беше обвинен от почетния председател на ДПС Ахмед Доган. 

 

"Никой в държавата няма нужда да се появяват митове за ДПС, но в същото време и държавата не може да остане винаги неутрална и трябва да покаже, че е част от евроатлантическия пакт и идеята за него", допълни Местан.

 

 

Вижте коментарите на няколко политици навлизане в сараите: