И българските шофьори започват да стачкуват

 

Блокадата на българо-гръцката граница продължава. На граничен пункт „Кулата” пропускането става по договорения преди дни график, тирове бяха пропускани само от 11 до 15 часа.

На „Капитан Петко войвода” леки коли и камиони не се пропускат от 10:30 ч. днес. Блокада има на „Илинден”-„Ексохи”. Там камионите не вървят от дни, а леките коли и автобусите се пропускат само  в часовете от 3 до 5 следобед.

Пунктовете „Маказа”, „Златоград” и „Ивайловград” работят нормално. Българските превозвачи продължават да са в стачна готовност.

„Ще стачкуваме, задължително ще стачкуваме. Ще затворим пак границата. Няма смисъл просто. Както те правят с нас и ние така ще правим с тях. Не работят максимално бързо, за да могат да ни изчистят. Снощи останаха минимум 50-60 камиона преди паспортното от гръцка страна и ги затвориха колегите”, разказа Георги, шофьор на камион.

„Колегите казват, че е страшно надолу. Спират и не е сигурно. Тази стока трябваше да я откарам в Атина, но заради това, че няма сигурност, ще я дадем на куриерите и те ще вземат парите вместо нас”, разказа Ивайло Златинов, шофьр на камион.