Запалил се локомотивът на машината

 

Локомотивът на бързия влак Бургас-София се запали в нощта срещу четвъртък. Малко след 23.00 часа машинистът е забелязал искри по локомотива и е предприел аварийно спиране. За инцидента, станал в участъка между гарите Айтос и Черноград, сигнализира зрител на Нова в рубриката ни „Моята новина”.

Оказва се, че вторият локомотив, който е прикачен на задната страна на композицията, въобще не работи и няма как да върне вагоните с пътниците на предишната гара. Вероятността всички да прекарат нощта насред нивите е повече от реална...”, пише нашият зрител.

 

Машинистите са спрели влака и са използвали наличните във влака пожарогасителни средства. На място били изпратени и противопожарни екипи. Заради отдалечеността от път и гара и трудното придвижване до мястото на инцидента, локомотивът е изгорял напълно.

 

 

Влакът е превозвал около 60 пътници. От БДЖ съобщиха за Новините на Нова, че жертви и пострадали няма. Хората са били превозени с автобуси по целия маршрут на влака и вече са стигнали до домовете си.

 

Причините за инцидента тепърва ще се изясняват. Една от възможните е авария във вентилационната инсталация, която се намира под локомитива.

 

Според табелите машината е произведена през далечната 1976 г. Скоро обаче й бил направен основен ремонт.

 

Специализирана комисия за разследване, която ще извърши оглед на мястото на инцидента.

 

Очаква се в късния следобед в четвъртък изгорелият локомотив да бъде изтеглен до депото в Бургас, където ще бъде направен допълнителен оглед..А движението по тази линия ще бъде възстанвено, след като бъде поправена контактната мрежа.

 

Поне засега промени в разписанието на железниците не се предвижда. 

 

Репортер: Цеца Алексова