Той беше арестуван при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в началото на април

Окончателно - Марин Димитров, един от задържаните за контрабанда по разследването в митниците, остава в ареста. Той обжалва постоянния си арест пред Софийския апелативен съд. Димитров беше арестуван при акцията на ДАНС и Антикорупционната комисия в началото на април, но веднага след това влезе по спешност в „Пирогов”.

По-късно съдът на първа инстанция го задържа. Марин Димитров е обвинен заедно със сина си Стефан, бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова, Никола Николов-Паскал и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Служител в Агенция „Митници“: Преместваха колеги заради съобщение за длъжностни престъпления

По време на заседанието по мярката за неотклонение прокуратурата изнесе информация, според която бивш директор на полицията в Хасково е направил скандални твърдения за Марин Димитров. В началото на април тази година той бил разпитан като свидетел по аферата с митниците. В показанията си твърди, че Марин Димитров е предлагал 250 000 евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за директор на ГДНП.

"Той свидетелства, че настоящият обвиняем, по днешната мярка - Марин Димитров, е участвал в организирането на контрабандни канали. Като това му е служебно известно, като директор на МВР - Хасково", подчерта прокурорът в Апелативна прокуратура Стоян Лазаров. 

Пред апелативните магистрати защитата на Димитров напомни, че наказателната отговорност у нас е лична и бащата не може да отговаря за евентуални престъпления на пълнолетния си син Стефан Димитров. Адвокатите на Марин Димитров посочиха, че той е със здравословни проблеми и не може да се лекува в болницата на затвора, като поиска по-лека мярка.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase