Българка отглежда щурци и червеи и приготвя ястия с тях

Здравословното хранене вече е топ тенденция. На пазара има богато разнообразие от биохрани, вегански продукти, сладкиши без захар, изделия без глутен...

Търсят се осиновители на 200 отровни тарантули

Оказва се обаче, че щурците могат да бъдат най-здравословната съставка в менюто ни.

Екипът на „Здравей, България” ни среща с Кремена - ентусиаст , готов да експериментира и преодолява обществените предразсъдъци. Тя има нетрадиционни домашни любимци. Отглежда насекоми за човешка консумация. Приготвя и ястия със скакалци, щурци и черейчета.

Макар около 2 милиарда души от населението на света да консумира ядливи насекоми, в Европа, Северна Америка и Австралия тепърва се заражда търговията с този вид храна, предимно в смлян вид.

Въвеждането на насекоми в диетата на американци и европейци е не просто идея за по-здравословно меню, а е с грижа за околната среда.

Още по темата гледайте във видеото.