Той е задържан за убийството на майка си и дядо си

28-годишният Кристиян Гочев, обвинен за убийството на майка си и дядо си в столичния квартал "Хаджи Димитър", ще бъде настанен за 30 дни в затвора в Ловеч.

Съдът уважи искането на прокуратурата Гочев да премине курс на лечение в затвора, който единствн разполага със специализирано психиатрично отделение.

От показанията по досъдебното производство стана ясно, че има съвпадение на ДНК-то на обвиняемия върху обектите на престъплението. Но експертизата на вещите лица, които са призовани по делото показва, че 28-годишният мъж е бил невменяем по време на извършване на престъплението.

Жестоко двойно убийство в София, издирват извършителя (ВИДЕО+СНИМКА)

Гочев има досие в клиниката "Св. Иван Рилски" в Курило, където е бил настанен преди 8 години,  с диагноза "параноидна шизофрения". Настаняването му и тогава се наложило заради особено агресивно поведение към най-близките му.

„Съзнава, че трябва да бъде настанен за лечение и не се съпротивлява по никакъв начин. Вчера е оказал пълно съдействие. Сам си е разказал. Не е имало никаква принуда. Но е склонен да се самонаранява. Той говореше за гласове, които е чувал, които са го наставлявали, връзка с извънземни и други, които не показват нормално поведение”, коментира Рада Лилова, служебен адвокат на Кристиян Гочев.