Убеден съм, че за момента ГЕРБ нямат кандидатура, заяви той

'Убеден съм, че за момента ГЕРБ нямат кандидат за президент". Това заяви за "Здравей,

Делата в МВР не се разпределят на случаен принцип Кънев: Борисов показа, че много добре осъзнава гафа за НАТО, който е направил

България" лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Относно твърденията, че Реформаторите са склонни да подкрепят кандидат на ГЕРБ, той коментира: "Това не е реалистично по няколко причини. Първата е трайната позиция на ДСБ - ние казваме, че общ независим кандидат е възможен, или поне беше възможен. Тук идва втората причина - малоумно поведение е да си пуснеш слогана преди да обявиш кандидата си за президент".

"Дори някой в Реформаторския блок да е искал общ кандидат-президент с ГЕРБ, той би следвало да се почувства унизен от това, че кандидатът го няма, а слоганът го има", категоричен бе Кънев. 

Той посочи, че в момента в Реформаторския блок има три "видимо равностойни" кандидатури - на Трайчо Трайков, Велислав Минеков и Гроздан Караджов.

Относно екстрадирането на турския бизнесмен Абдуллах Бююк той заяви: „За мен българският закон беше нарушен – за мен и като човек, и като юрист. Абсурдно е България да се поддава на едностранен рекет". 

По повод унищожителния пожар в тютюневите складове в Пловдив Кънев изрази мнение, че огънят е бил умишлено предизвикан и че зад него стои "мощен икономически интерес".