Хората от Тетово са потърсени от съдия-изпълнител за задължения от над 500 лева

Русенско село пропищя от огромни сметки за вода. Хората от Тетово са потърсени от съдия-изпълнител за задължения от над 500 лева. Всички твърдят, че причина за колосалните сметки са неизправните водомери.

Бум на споразуменията за разсрочено плащане на парното

„Нямам чешма, нямам пералня, нямам бойлер, нищо нямам, дори и баня нямам. Единствената чешма е навън”, заявява Светла Стоянова.

Тя е на 60 години. Живее сама. Светла казва, че през по-голямата част от деня е на работа. Днес получава заповед от окръжния съд в Русе, че дължи на ВИК – Кубрат сумата от 500 лева.

Повече от 200 къщи в Тетово са в ситуацията на Светла. До октомври миналата година селото е обслужвано от ВИК-Кубрат, а сега районът се обслужва от дружеството в Русе. Проблемите са възникнали междувременно.

Хората се оплакват, че са затънали в дългове към водоснабдителното дружество в Кубрат, защото уредите им не са били подменени на време и затова показанията им са некоректни.

Кметът на Тетово Невяна Атанасова казва, че при приемо-предаването на ВИК дружествата през октомври 2015 година се е установило, че водомерите на повечето домакинства не са подменяни от 20-30 години, а някой дори не работят.

Жителите на Тетово твърдят, че служителят на ВИК, който ги е отчитал, им е начислявал кубици, без да са ги изразходили.

Повече гледайте във видеото!