Мачът може да бъде обърнат, тъй като Цачева има всички качества, за да покаже, че е успешен кандидат, каза той

„Тези избори още не сме ги загубили. Те не са приключили. Всичко зависи от начина на общуване с гражданите”, каза в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът Томислав Дончев. Така той коментира резултатите, които кандидатът им за президент Цецка Цачева постигна на първия тур на изборите.

Борисов: Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори (ВИДЕО) Дончев: В политиката освен аритметика, трябва да има и морал (ВИДЕО)

Попитан могат ли да обърнат мача, той отговори, че Цецка Цачева има всички необходими качества, за да покаже, че тя е успешният кандидат.

Според него БСП и ДПС вече играят в един отбор и мислят отвъд президентските избори. „Мислят за парламентарните избори. Търси се и трети, тъй като двете политически формации не стигат. Ще се опитат да направят нещо подобно на кабинета през 2013 година”, каза вицепремиерът.

„Не е вярно, че вчера е имало инфарктно заседание. Моята теза е, че в политиката трябва да си спазваш обещаният. Колегата Владислав Горанов и Лиляна Павлова имаха друга оценка. Едни предсрочни избори в тази ситуация не предвещават нищо добро”, заяви Дончев относно заявката на Бойко Борисов, че ако не са първи на изборите, ще подадат оставка. Според него тези избори и този резултат не са оценка за работата на правителството.

„Колкото и добре да е била структурирана кампанията, всички играеха срещу нас”, допълни той.

Според Томислав Дончев високия резултат на Веселин Марешки се дължи на това, че хората са чувствителни към темата с картелите и особено на цената на горивата.

Относно разследването на Марин Николов, от което става ясно, че горски раздават дърва на хора, които са гласували за ГЕРБ, Дончев отговори, че платената демокрация е по-лоша от платената любов. „Трябва да се проведе вътрешно-партийно разследване и ако това се докаже трябва да има оставки”, каза Дончев.

„Ние демонстрираме и принципи, и морал. Ако ги загубим, губим всичко”, категоричен е той.

Целия разговор гледайте във видеото.

А Вие за кого ще гласувате на балотажа? Отговорете на анкетата ни ТУК.