На втори тур имаме реални шансове да победим, убеден е лидерът на ГЕРБ

По темата

„Ако загубим балотажа, отиваме на предсрочни избори или по-точно ние излизаме от управлението”, заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов след обявяването на предварителните резултати от изборите.

„На втори тур имаме реални шансове да победим. Ще търсим подкрепа от всички граждани, най-вече от тези, които няма да имат представител на втори тур”, обясни Борисов и уточни, че ще разговаря и с Реформаторския блок за подкрепа на кандидата на ГЕРБ. 

„ДПС и БСП вече играят заедно и автоматично отпадат от тези, с които бихме говорили. Хората трябва много добре да си дадат сметка през следващата седмица, че следващото управление може да е БСП-ДПС”, каза още Борисов.

„От политическите партии ГЕРБ се представи най-добре. Ще изчакаме да видим крайния резултат, мисля, че Цецка Цачева и Пламен Манушев направиха доста добра кампания. Изненадват ме резултатите на Реформаторите, очаквах повече от тях. Оттук нататък - мобилизираме се максимално. При тази малка разлика мисля, че на втори тур имаме реални шансове да ги победим. Извадихме си поуки за някои места, където имахме по-слаби участия”, убеден е премиерът. 

Припомнете си точните думи на Бойко Борисов за това кога и при какви условия би подал оставка: