Патриотичният фронт ще приеме оставката на премиера

„Има едно изхабяване на лидерството и на президентските избори хората решиха да нанесат звучен удар, гласувайки против Борисов. За съжаление той сам го организира, декларирайки, че ще подаде оставка, ако загуби изборите. Естествено, че няма нищо общо между президентските, парламентарните и останалите избори. Иначе щяха да са в един ден”, заяви от парламентарната трибуна председателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

По темата

"За мен постъпката му е сериозно укорима. Правителството трябваше да продължи да работи в същия диалог с парламентарните партии и със същите успехи. За съжаление сега гласуваме оставка на това правителство. Патриотичният фронт ще я приеме” заяви той.

Симеонов призова в името на стабилността на държавата ГЕРБ да приеме мандата за съставянето на служебно правителство в почти същия състав, но с друг министър-председател. 

"Не мога да се съглася с изказването на Бойко Борисов, че са правени много компромиси. Когато сме водили нормален и конструктивен диалог, това не може да бъде определяно като компромиси и извиване на ръце. Патриотичният фронт също е отстъпвал много от свои позиции. Това е начинът за постигането на единство и по-високи резултати”, каза още Валери Симеонов.

"Не мога да приема и изразената позиция за ново мнозинство в парламента. То е старото, даже увеличено, защото Патриотите разполагат с 33 депутати в Народното събрание, които заедно с тези на ГЕРБ и градивната част на Реформаторския блок, щеше да се получи твърдо мнозинство от над 130 гласа”, каза още Симеонов.

Той изрази несъгласие и с оценката за изминалите избори. Според него те не са били толкова избор на президент, колкото вот на недоверие срещу Бойко Борисов.