Обръщение на министър-председателя по повод изборите за народни представители на 26 март

Правителството е в готовност да реагира при извънредна ситуация. Това увери служебният премиер Огнян Герджиков в специално обръщение към избирателите в навечерието на вота. Герджиков е категоричен, че са създадени условия, гарантиращи правото на всеки да гласува.  

По темата

"На 26 март над 6 милиона и половина български граждани ще могат да упражнят правото си на глас за избирането на народни представители в 44-я български парламент. От изборите ни дели един ден – денят за размисъл. Гласуването е право и привилегия на гражданите в демократичните и правови държави. Макар и млада, българската демокрация натрупа своя биография по най-достойния начин – мирно и чрез избори. Всеки от вас има властта да избере кой да управлява страната ни. Кой да води България така, че да не се връщаме назад. Да не рушим изграденото. Да не поставяме под съмнение доброто и успешното. Всички сме участвали в градежа, нека сме горди да го продължим!", заяви в обръщение премиерът Огнян Герджиков.

В пълвите си думи той се обърна специално към младежите, които за първи път имат правото да гласуват.

"Не се колебайте, гласувайте! България има нужда от вашия глас. Вие сте бъдещето. Вие сте носители на модерното и на прогреса. Затова родината ни има остра нужда от вашето активно участие в политическия живот. Обръщам се и към онези, които не смятат да подкрепят никого. Казвам им – по света има страни, в които правото на избор е само мечта. Размислете! Дайте шанс на онези, които планират важните за вас неща по правилния за вас начин. Може да не харесвате личностите, но може да припознаете идеите! Колкото по-добра е една идея, толкова повече подкрепа й е нужна. България се гради от българите, няма кой да ни замени и да ни прости, че тачим само историята, а не искаме да погледнем напред и заедно за градим бъдещето. Това искам да кажа на онези, които са решили да не подкрепят никого или изобщо да не гласуват", заяви още Герджиков. 

По думите му условията за парламентарния вот на 26 март гарантират правото на всеки български гражданин да гласува.

"Вотът трябва бъде свободен, мотивиран и демократичен. Ние, българите, сме народ с историческо самочувствие, умен, с дух и характер. Да се противопоставим на всеки, който се опитва да ни каже как да гласуваме", каза още Герджиков. 

В деня на вота следете развитието на изборния ден във Facebook страницата на Новините на NOVA. Харесайте я и ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали ТУК.