До завършването на оградата по границата остават 20 км

Почти наполовина е намалял потокът на бежанците към България през 2016-а. Това отчете вицепремиерът в оставка Румяна Бъчварова. Според нея, това се дължи на добрата организация на службите. 

Германия отказала достъп на близо 20 000 мигранти през 2016 г.

За да бъде завършена докрай оградата на границата, остават два участъка от по 9-10 километра, уточни вътрешният министър в оставка.

Заместник-финансист номер едно Кирил Ананиев припомни, че през 2016-а държавата се е справила на плюс и с парите и отчете излишък от милиард и 500 милиона лева. „Пет милиона отпусна МВР за специалните части и жандармерията, дойдоха автобусите, ще дойдат и 300 нови коли за полицията”, заяви Бъчварова.

"Старите ще отидат по селата, да сложим по един полицай на село или по един на две села", коментира министър-председателят в оставка Бойко Борисов.

Кабинетът в оставка награди с ордени за доблест и заслуги трима старши комисари от МВР в Бургас, Хасково и Шумен. Калоян Калоянов, Ангел Ганчев и Йълчън Расин бяха отличени заради добрата реакция в снежната обстановка по празниците, трагедията в Хитрино и бежанския бунт в Харманли.