Музиката им е микс от електронни елементи, хип-хоп и рок

WOPS ще открият концерта на Dog Eat Dog и специалните им гости Last Hope на 9 април следващата неделя от 19.00 часа в столичния клуб „Mixtape 5”. 

Last Hope ще свирят с Dog Eat Dog в София

Музиката на WOPS е микс от електронни елементи, хип-хоп и рок и е достойно начало на вечерта.

Концепцията за WOPS се заражда през 2010 г. от Емил Тодоров (китара и бек вокал) и Костадин Мутафчиев (бас), като им отнема близо две години, за да съберат всички членове на бандата, като първи се присъединява Кристиан Георгиев (барабани).

През април 2012 г. момчетата започват активно да участват  в концерти и фестивали в България. Записите не закъсняват и 2013-а бележи издаването на дебютното EP “Little Drops of WOPS”. Малко след това започват и изяви извън пределите на родината, а именно съседките Сърбия и Гърция.

През 2014 г. WOPS правят почивка, в която се съсредоточават върху нов материал, тъй като Никола Колев (вокали) живее една година в чужбина. В началото на 2015-а той се завръща за постоянно в България, като в този момент момчетата се въоръжават с нов член в редиците си – Мартин Тодоров (DJ & Programming). Активните участия започват отново през юни 2015 г. и следва кратко българско турне в края на същата година.

В момента WOPS подготвят предстоящо второ издание – ЕР, което се очаква да излезе в края на 2017 г., като първият сингъл от него е вече факт с парчето „Tilt”, към което има и заснето видео. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.