Съобщението е на АПИ

Забраняват движението на камионите с тегло над 12 тона по автомагистралите и по най-натоварените пътища на 1 май от 14.00 до 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на агенцията "Пътна инфраструктура". Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.

Шофьорите трябва да се движат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, сигнализацията и указанията на "Пътна полиция".

Ограничено ще е преминаването на камионите с тегло над 12 тона по следните участъци от пътната мрежа:

- автомагистралите;

- пътя I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по пътя II-16 Ребърково - Своге - София;

- пътя I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ "Струма" при Благоевград - ГКПП "Кулата";

- пътя I-4 п. в. "Коритна" - Велико Търново - Шумен;

- пътя I-5 Русе - Велико Търново; пътя I-8 ГКПП "Калотина" - София; пътя I-9 Варна - Бургас;

- пътя II-18 Околовръстен път на град София и пътя II-99 Бургас - Царево

КАТ публикува препоръки за безопасно движение по пътищата КАТ със специални мерки за почивните дни Дупки като кратери зеят по обходите на магистралите

Забраната не важи за превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари /ADR/.

За улеснение на трафика през Владая на 1 май от 10.00 до 20.00 часа ще има две ленти за влизащите в София на пътя I-1 /Е-79/. Алтернативният маршрут на първокласния път през Владая е АМ "Люлин".

Поради продължаващите ремонтни дейности на тръбата за Варна на тунелите "Витиня" и "Ечемишка" на магистрала "Хемус" преминаването ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Алтернативният маршрут на движение за избягване на двата тунела от София за Варна е пътят I-1 - от 215-ия км /при пътния възел при 30-ия км на АМ "Хемус" /Витинска река/ до км 204,200 - обходния път на Ботевград, а след това по пътя II-17 до пътния възел "Ботевград" на АМ "Хемус" и обратно.

Информация за актуалната пътна обстановка може да бъде получена чрез безплатното мобилно приложение LIMA, интернет-страницата на АПИ и на денонощния телефон 0700 130 20 в АПИ. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.