Проверка на NOVA показва как обходните пътища са в ужасно състояние

Жертвите на тежката катастрофа, която блокира вчера магистрала „Хемус”, вече са две. На място загина служител на Пътната агенция, който беше прегазен от движеща се в аварийната лента кола. 

По темата

Днес е починал и един от ранените в катастрофата. Статистиката след големите задръствания и кошмарния трафик в последния почивен ден е за общо три жертви и 25 ранени в пътни инциденти.

Проверка на NOVA показа, че обходните пътища, които трябва да поемат потока от автомобили при проблем на магистралите, са в ужасно състояние.  

Когато магистрала "Хемус" е блокирана преди София, колоните от коли и камиони потеглят по стария път.

Ако на човек му се наложи да мине по един от обходните на магистрала „Хемус” през селата Елешница, Потоп и Чурек, трябва да подготви колата си за ремонт. Въпреки че са само на 10 километра от София, селата по маршрута са почти откъснати от цивилизацията.

Неколцината останали жители на селото често прибягват до услугите на автосервизите. Някои от кратерите са дълбоки над една педя.

Още един алтернативен маршрут от София към Пловдив. Този път на автомагистрала „Тракия”. Шосето е разбито като лунен пейзаж. На места дупките са изрязани с машина за евентуален ремонт, но това така и не се е случило.

Пътят е затворен, макар че няма знак за това. При инцидент на магистралата между Вакарел и Ихтиман обаче това е най-подходящият обход.

И за двата обхода е предвиден ремонт, обясниха от Агенция "Пътна инфраструктура". До месец стартира процедура за избор на изпълнител за трасето между Нови хан и Ихтиман. Предстои и ремонт на участъка между гара Яна и Витинска река. Стойността на двата ремонта е малко над 50 милиона лева от бюджета на пътната агенция.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.