Президентът на САЩ пристигна на първата си среща на върха на Алианса

ЕС и САЩ на различни позиции за Русия, търговията и климата (ВИДЕО+СНИМКИ)

„НАТО трябва да отдели огромно внимание на тероризма, миграцията, заплахата от Русия, за сигурността по източните ни граници”, заяви американският президент Доналд Тръмп, който пристигна в централата на НАТО за първата си среща на върха на Алианса.

Той добави също, че 23 държави от НАТО не изпълняват финансовите си задължения, а това е нечестно към данъкоплатците от САЩ, пише БТА.

Nato members must "contribute their fair share" to fight terror, immigration & threats from Russia - President Trump https://t.co/Q8qmAhhkn7 pic.twitter.com/iPWMCEmQ79

— BBC Breaking News (@BBCBreaking) May 25, 2017

Очаква се преди срещата с останалите 27 лидери на страните членки Тръмп да открие два мемориала в сградата – на жертвите от атентата на 11 септември и на основополагащия документ на Алианса, известен като Член 5.

Доналд Тръмп също така коментира и скандала с изтеклата от Вашингтон информация за атентата в Манчестър, определяйки случилото се като „дълбоко притеснително“. Въпреки това той потвърди „специалната връзка“, която съществува между САЩ и Великобритания.

Очаквайте подробности. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.