Новината изненада и ученици, и родители

В края на учебната година ще има изненадващо външно оценяване и за петокласниците. Новината притесни и учители, и ученици. Те ще имат само няколко дни да се подготвят за препитването, което ще е по География и икономика, а децата в София ще държат и втори изпит - по Човек и природа.

Над 50 000 зрелостници писаха за "Албена" на Йовков на матурата по БЕЛ Експерт: Надявам се модулите да спрат преписвачите на матурите

През тази учебна година петокласниците учиха по нови учебни програми, но със старите учебници. Така на учителите им се налагаше да преподават уроците, използвайки притурки, допълнителни материали и дори интернет. Целта на предстоящото външно оценяване е да провери успяха ли все пак децата да усвоят материала и какви са пропуските им.

Препитването по география ще е за цялата страна, но само в избрани на случаен принцип училища. Изпитът по Човек и природа обаче ще се проведе във всички столични училища.

Според родители изпитите в последните дни от учебната година стресират децата и могат да доведат до лоши резултати.

Нови учебници за първи и пети клас ще има от началото на следващата учебна година. Второкласниците и шестокласниците обаче ще учат по нови учебни програми, но със старите учебници - поне до края на септември.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.