Сенатът одобри номинацията на Кристофър Рей

ФБР вече има нов директор. Кандидатурата на Кристофър Рей беше одобрена от Сената на САЩ  почти 3 месеца след като американският президент Доналд Тръмп уволни Джеймс Коми. 

СНИМКИ НА КРИСТОФЪР РЕЙ ВИЖТЕ ТУК

Номинацията на 50-годишния Рей бе одобрена с 92 гласа „за”. Безпрецедентно, петима сенатори гласуваха "против".  От 1973-та година досега, нито един кандидат за шеф на агенцията не е получавал повече от един сенаторски глас срещу кандидатурата си.

Кристъфър Рей обяви, че ще запази независимостта на ФБР.  "Аз съм верен единствено на Конституцията и на върховенството на закона", подчерта той.

Тръмп обвини Коми, че говори лъжи под клетва Поискаха процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп Белият дом оспорва показанията на бившия директор на ФБР (ВИДЕО)

Мандатът на директора на ФБР е 10 години. Бюрото е подчинено на Министерството на правосъдието.

Кой е Кристофър Рей? 

Рей е бивш високопоставен служител в Министерството на правосъдието при президента Джордж Буш-младши, където отговаряше за разследвания на корпоративни измами.

По професия е юрист, завършил е университета "Йейл".  До днес е бил партньор в юридическата фирма. Като адвокат е представлявал интересите на губернатора на щата Ню Джърси Крис Кристи, който е близък на президента Тръмп.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.