Никога досега в американската история президент не е свалян с импийчмънт

Продължават проблемите около американския президент. Конгресменът демократ Брад Шърман от Камарата на представителите, внесе резолюция за започване на процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп. Досега никога в американската история президент не е свалян с импийчмънт. Като мотив той посочва, че милиардерът е възпрепятствал правосъдието, като се е намесил в работата на бившия директор на ФБР Джеймс Коми.

Белият дом провежда консултации за импийчмънт на Тръмп

Нови проблеми за Тръмп-младши

Може ли Тръмп да бъде свален от поста си?

Междувременно стана ясно, че Доналд Тръмп се разбира много добре с руския си колега Владимир Путин. Това призна самият американски президент в интервю за телевизия Си Би Ен. То е и първото след разкритията, че големият му син, Доналд Тръмп-младши, се е срещнал с руска адвокатка, за да му даде компрометираща информация за Хилари Клинтън.

„Имахме добра среща, лице в лице. Продължи дълго, 2 часа и 15 минути и всички бяха изненадани от продължителността, но това е хубаво, не е лошо. Мисля, че се разбираме много добре. Ако Хилари беше спечелила, военните щяха да бъдат унищожени, а енергията ни щеше да стане много по-скъпа. Точно това Путин не харесва у мен. Затова и питам защо да ме харесва – защото още от първия ден искам силна армия, а той не иска такова нещо”, заяви американският президент Доналд Тръмп.

Тръмп оневини сина си за мейлите, свързани с руска намеса

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.