Президентът коментира в Twitter изслушването на бившия шеф на ФБР

Президентът Доналд Тръмп наруши мълчанието след изслушването на бившия директор на ФБР Джеймс Коми пред сенатската комисия по разузнаването. Тръмп обвини Коми, че говори лъжи под клетва и изнася информация, предаде „Вашингтон Поуст“.

Тръмп атакува Коми в „Туитър” със следния пост:

САРКАЗЪМ В МРЕЖАТА: КОЛАЖИ И КАРИКАТУРИ ЗА ИЗСЛУШВАНЕТО НА ЕКС ШЕФА НА ФБР

„Въпреки толкова много фалшиви изявления и лъжи, пълно и цялостно реабилитиране. . . Леле, Коми издава тайни!” написа Тръмп. 

Туитът на Тръмп идва ден след като Коми даде показания, в които публично обвини Тръмп, че се е опитал да спре разследване, че е излъгал и за него самия, и за състоянието на Федералното бюро за разследване

СНИМКИ ОТ ИЗСЛУШВАНЕТО НА КОМИ В СЕНАТА ВИЖТЕ ТУК

По темата

На изслушването си в четвъртък бившият шеф на ФБР заяви, че несъмнено Русия се е намесила в изборния процес в САЩ през 2016 г. Той посочи, че смята разговорите, които е имал с президента, за много притеснителни, но не е негова работа да определя дали държавният глава се е опитал да възпрепятства правосъдието във връзка с предполагаемата намеса на Русия в президентските избори.

Коми обвини администрацията на президента, че са го опозорили и са разпространили лъжи за ФБР. Той заяви, че отправените от Тръмп обвинения, че ФБР е в хаос и е зле ръководено са "чисто и просто лъжи".

По-късно говорителката на Белия дом Сара Хъкаби Сандърс оспори твърденията, че президентската администрация е разпространила "чисто и просто лъжи" по негов адрес и го е оклеветила.

"Със сигурност мога да кажа, че президентът не е лъжец", заяви лаконично тя. Сандърс даде да се разбере, че Тръмп е ангажиран с това изборите в Съединените щати да бъдат честни и защитени от външна намеса.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.