"Българските студенти поискаха да решим имигрантската криза. Нека да не ги разочароваме!", каза още той

„Заедно трябва да се справим с много предизвикателства, за да направим Европа такава, в която да можем да живеем в бъдещето. Трябва да направим съюза по-демократичен, по-ефикасен и по-близък до нашите граждани, особено до по-младите граждани”, заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни. И похвали българските студенти, с които преди време се запознал в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

 

ТЪРЖЕСТВЕНО: България застава начело на ЕС (НА ЖИВО)

„Българските студенти поискаха от нас да решим имигрантската криза. Нека да не ги разочароваме. Всички сме съгласни, че трябва да има европейско решение на сегашните проблеми, а това трябва да се случи в духа на истинска европейска солидарност. Искам да благодаря на българските институции за тяхната ангажираност за защитата на нашите външни граници”, зака още Антонио Таяни. И добави, че през следващите 6 месеца България може да разчита на помощ от Европа. 

Официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС в снимки

"Всички сме съгласни относно нуждата за адаптиране на Общата европейска система за убежище към настоящите предизвикателства, но това трябва да се направи в духа на истинска европейска солидарност. Съвместно с българското председателство, от нас се очаква да превърнем това съгласие в конкретни действия – 2018 година ще бъде от съществено значение в това отношение.

Европейският парламент е готов да укаже пълна подкрепа на председателството. Можете да разчитате на нас като на силен, отдаден и надежден партньор по време на председателството си: „Съединението прави силата“. От името на Европейския парламент пожелавам на българското председателство и на Европа успех през идните шест месеца", заяви председателят на Европарламента Антонио Таяни.

ВСИЧКО ЗА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.