Вижте каква е трансферната сума

Петкратният носител на "Златната топка" Кристиано Роналдо официално премина в тима на "Ювентус". От досегашния му клуб "Реал Мадрид" потвърдиха трансфера.

"Тези години в Мадрид и в този клуб бяха най-щастливите в живота ми. Мога само да благодаря на всички за любовта, която получих. Вярвам обаче, че е време да направя нова крачка в моя живот и затова поисках от клуба да бъда продаден. Надявам се феновете да ме разберат", обяснява самият Роналдо в обръщение към клуба, съотборниците си и феновете. 

От испанския клуб излязоха със съобщение, в което заявяват, че на база желанието на играча са се съгласили да продадат португалския футболист на "Ювентус".

Comunicado Oficial: Cristiano Ronaldo. 👉 https://t.co/nJiousygtF#RealMadrid pic.twitter.com/JwQqrrk0Wc

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) July 10, 2018

„Реал Мадрид" иска да изрази своята благодарност към един играч, който помогна на отбора да бъде един от най-добрите в света и бе част от едно от най-ярките времена в историята на нашия клуб и на световния футбол“, се казва в съобщението на „кралете“.

„Отвъд завоюваните титли, спечелените трофеи и постигнатите резултати в областта на футбола през тези девет успешни години, Кристиано Роналдо бе пример за всеотдайност, работа, отговорност, талант и прогрес.

Cristiano Ronaldo's Real Madrid stats are something else 🔥🔥🔥 More on his move to Juventus 👉 https://t.co/dkqZJHTES7 #CR7Juve pic.twitter.com/yvOxumgxsr

— BBC Sport (@BBCSport) July 10, 2018

Той също така се превърна в топ голмайстор в историята на "Реал Мадрид" с 451 гола в 438 мача. Спечели общо 16 титли, включително 4 трофея от Шампионска лига, 3 от които последователни и 4 през последните 5 сезона. На индивидуална основа с фланелката на "Реал Мадрид" той спечели 4 „Златни топки“, 2 награди „The Best“ и 3 „Златни обувки“, сред много други награди.

За "Реал Мадрид" Кристиано Роналдо винаги ще бъде един от неговите велики символи и уникален пример за следващите поколения.

"Реал Мадрид" винаги ще бъде твоят дом“, завършва съобщението на испанския гранд.

„Искаме да изразим благодарността си към един футболист, който доказа, че е най-добрият в света и беляза един от най-великите периоди в историята на нашия клуб и в световния футбол. "Реал Мадрид" винаги ще бъде твой дом“, пише в официалното съобщение на сайта на "Реал". 

От Кралския клуб не оповестяват трансферната сума. Все още не са ясни и детайлите около договора на португалеца с "Ювентус", но се очаква той да подпише контракт за четири години и да получава по 30 милиона евро на сезон.

Трансферната сума е 105 милиона евро, съобщи БТА, като се позова на официално съобщение на "Ювентус", с което се оповестява преминаването на Роналдо в "старата госпожа".

Осъдиха Роналдо на 2 години условно и глоба от 18,8 милиона евро

И РОНАЛДО СЕ ОТБЕЛЯЗА В INSTAGRAM С ПОЛУГОЛИ СНИМКИ (СНИМКИ)

Половинката на Роналдо с трогателно послание (СНИМКИ)

Кристиано Роналдо отново стана баща (СНИМКА)

Роналдо и Джорджина очакват момиченце (СНИМКИ)

Приятелката на Роналдо го заведе за риба (СНИМКА)

Кристиано Роналдо показа близнаците (СНИМКА)

Роналдо: Не гарантирам, че ще остана в "Реал" още един сезон (СНИМКИ)

СНИМКИ НА РОНАЛДО И ДЖОРДЖИНА ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ НА ДЖОРДЖИНА ВИЖТЕ ТУК

Подигравки за Роналдо – огледа се в телефон след удар в лицето (ВИДЕО+СНИМКИ)

Роналдо иска да прави кариера в киното

Семейна идилия в дома на Роналдо (СНИМКА)

Първи снимки на бебето на Кристиано Роналдо (СНИМКИ)

Футболните съпруги и приятелки, които разтуптяват мъжките сърца (ГАЛЕРИЯ)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.