Той е с обвинение за хулиганство

По искане на Районната прокуратура в Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 29-годишния шофьор, който полицията перследва в продължение на 360 км в Централна България. Предявено е обвинение за това, че при управление на лек автомобил марка „Пежо 307“ мъжът не е спрял на подаден звуков и светлинен сигнал като осуетил извършването на полицейска проверка и е блъснал управлявания от тях патрулен лек автомобил, а освен това е управлявал лек автомобил след употреба на наркотични вещества.

От първо лице: Говори полицай, участвал в гонката из Централна България

До момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Шофьорът, който бяга от полицията 360 километра, остава в ареста. Това реши Районният съд в Казанлък. До 5 години затвор очакват 29-годишния Васил Санков и двамата му приятели.  

Васил отказа да говори в съдебната зала. Каза само, че съжалявал за действията си.

„Нищо не искам да казвам. Много ясно, че съжалявам”, каза той.

Евгени Коев е един от полицаите, които през цялото време преследвал колата на Васил и приятелите му. В полицията е от една година. Казва, че по време на преследването имало изключително много конфликтни ситуации.

„Ситуацията беше рискова, ние започнахме от Стара Загора преследването. През цялото време докладвахме на дежурния оперативен. Къде сме, къде се движим, че сме след него и той вече на безопасно място опънаха тази лента с шипове, която да предотврати всякакви други ситуации, където може да се случат и по-опасни неща”, каза полицаят Евгени Коев.

Лентата с шиповете била поставена на специално избрано място- прав участък на междуселски път.  Така приключва над 300 километровата гонка между полицията и бегълците.   По време на гонката няма пострадали.

Васил остава в ареста поради възможност да се укрие, а всички задържани са направили пълни самопризнания.

СЛЕД НОЩНАТА ГОНКА С ПОЛИЦИЯТА: Задържаха шофьора-беглец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Определението на Районен съд – Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора. 

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.