Той е арестуван в района на Мъглиж

Криминално проявеният мъж, избягал от полицията през нощта, е задържан в района на град Мъглиж. Васил е на 29 години. По-рано бяха задържани другите двама негови спътници, с които разиграваха полицията в 360-километрова гонитба из Централна и Южна България.

ГОНКА ПО ХОЛИВУДСКИ: В продължение на 360 км полицията преследва автомобил

След гонката униформените решават да бъдат разпънати помощни средства и шипове на пътя, които пукат гумите на автомобила. Шофьорът тръгнал да бяга. Заловен е на няколко километра от мястото, където останала колата и са задържани неговите спътници.

Установено е, че и тримата арестувани са употребили метамфетамини. От прокуратурата заявиха, че ще бъдат повдигнати обвинения и на тримата задържани, като най-тежки ще бъдат тези на водача, който не се е подчинил на полицейско разпореждане, шофирал е опасно и е употребил наркотици, каза районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

„Извършено е тестване на всички в автомобили. Отрицателни са тестовете за алкохол. Положителни са тестовете за наркотици”, каза директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Стоян Стоянов.

Репортер: Георги Манев

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.