Ивомира Пехливанова ни среща с първия български актьор, покорил сцената на „Оскарите”

Никога церемонията по връчването на „Оскарите“ не е предизвиквала такова вълнение в България както тази година. Затова обаче има основателна причина. За пръв път националният ни трибагреник бе на сцената на най-престижните филмови награди. Кой е човекът, който представи страната сред световния кино елит? 

Ивомира Пехливанова се срещна с българския актьор Димитър Маринов броени минути след кацането му в България.

"Зелената книга" зад кадър: Димитър Маринов разказва вълнуващи истории (ВИДЕО)

„Понякога животът може да напише най-вълнуващия сценарий – със сюжет и развръзка, на които би завидял дори Холивуд. Това е една история за „Оскар“, но и история, достойна за „Оскар“. Принадлежи на единствения българин, който някога се е качвал на най-известната сцена в света на киното. Пътят до червения килим обаче минава през затвор, счупени пръсти, изгнание и 100 долара в джоба“, споделя Ивомира своето виждане за историята на актьора.

Димитър Маринов представи „Зелената книга“ на „София филм фест” (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Да се построи мостът между двете е роля, която винаги е поверена на човека. За останалото, както казва героят на Димитър Маринов в „Зелената книга“ – „Нужен е кураж!“, допълва Ивомира Пехливанова.

Вижте емоционалната среща с един невероятно талантлив български актьор, сбъднал американската мечта, но никога не забравил откъде е тръгнал във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.