Докладът не е открил връзки на кампанията на Тръмп с Москва, стана ясно по-рано днес

Първа реакция на президента Тръмп за резултатите от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър. В Туитър Тръмп написа, че след като няма намеса и възпрепятстване на правосъдието, това е цялостно и пълно реабилитиране. Срам е за страната, че е трябвало да преживее това. Накрая президентът завършва Туита си с думите „Запазете Америка велика!“

No Collusion, No Obstruction, Complete and Total EXONERATION. KEEP AMERICA GREAT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 24, 2019

Малко по-късно пред репортери, преди да се качи на борда на Air Force One във Флорида на път за Вашингтон, президентът Тръмп заяви:

„Няма намеса на Русия. Няма възпрепятстване и нищо такова. Това е пълно и цялостно реабилитиране“. „Срам е, че страната ни трябваше да премине през това. Да бъда честен, срамно е, че вашият президент трябваше да премине през това, още преди да бъде избран. И това е незаконно. И за щастие, някой друг погледна по друг начин. Това беше нелегално и се провали. Така че – пълна реабилитация, няма намеса, няма възпрепятстване. Благодаря ви!“, бяха думите на президента.

"Специалният прокурор не откри никаква конспирация и никакво възпрепятстване на правосъдието. Главният прокурор Бар и заместник-главния прокурор Розенщайн също заключиха, че няма възпрепятстване. Заключенията на Министерството на правосъдието са пълна и цялостна реабилитация на президента на Съединените щати", написа в Туитър говорителят на Белия дом Сара Сандърс. 

The Special Counsel did not find any collusion and did not find any obstruction. AG Barr and DAG Rosenstein further determined there was no obstruction. The findings of the Department of Justice are a total and complete exoneration of the President of the United States.”

— Sarah Sanders (@PressSec) March 24, 2019

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.