Престъплението е извършено на 08.11.2015 година

Върховният касационен съд е оставил в сила решение на Апелативния съд във Варна за ефективни присъди срещу четирима силистренци - Десислав Пенчев, Камен Костов, Кристиан Христов и Петър Гичков - за отвличане. Това съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд в Силистра, предаде БТА.

Престъплението е извършено на 08.11.2015 година. Четиримата спрели принудително микробус, от който са издърпали отвън младежите П. Д. и Х. Х., нанесли им побой и им иззели вещите. Осъдените насилствено вкарали един след друг пострадалите в багажника на лек автомобил и ги изоставили на път извън населено място. Тези фактически действия са квалифицирани като престъпление - отвличане. Четиримата осъдени са претендирали за пълно оправдаване или за връщане на делото за ново разглеждане.

10 години след отвличането на Киро Киров от „Наглите” говори синът му

Контролиращите съдебни инстанции са приели жалбите им за напълно неоснователни. За извършеното престъпление Десислав Пенчев, Камен Костов и Петър Гичков вече изтърпяват наказание лишаване от свобода за срок от пет години, а Кристиан Христов - лишаване от свобода за срок от шест години. 

Осъдените ще следва солидарно да заплатят на пострадалите обезщетение за причинените неимуществени вреди.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.