Претендентите да президентската кандидатура на партията са около 20

Американският сенатор Майкъл Бенет от щата Колорадо се включи в надпреварата за кандидатурата за президент на своята Демократическа партия за 2020 година. Той обяви това по телевизия Си Би Ес и посочи две основни тема на своята кампания - подобряване на икономическата ситуация в САЩ и връщане на доверието към правителството, съобщава БТА.

"Трябва да се справим с тези две огромни предизвикателства", каза той. 54-годишният Бенет - бивш училищен шеф в Денвър, има репутация на умерен и прагматичен политик, който смята за важно да се реализират конкретни политики в различни области. Син е на бивш дипломат. Завършил е право в престижния Йейлски университет. Работил е в администрацията на бившия президент демократ Бил Клинтън, след което, в края на 1990-те години, се мести в Колорадо и работи за милиардера републиканец Фил Аншуц. После се връща в политиката, този път като демократ и шеф на кабинета на тогавашния кмет на Денвър Джон Хикънлупър, който по-късно стана и губернатор на щата и сега също е сред претендентите за президентската кандидатура от Демократическата партия. 

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън влиза в президентската надпревара

Досега претендентите да президентската кандидатура на Демократическата партия са около 20. Първите вътрешнопартийни избори от предизборната кампания са насрочени в щата Айова през февруари догодина. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.