Той е открит в родното му село

Полицията залови 18-годишния Мартин Шахънски, който избяга от затворническо общежитие във вторник. Лишеният от свобода е задържан в родната си къща в пловдивско село.

Полицията открива Мартин Шахънски в родната му къща в село Калояново. „Още от вчера наблюдавахме жилището. При опит да избяга е задържан”, каза старши комисар Николай Димов.

В селото видели Мартин да се прибира. Пред съседи дори се похвалил, че е дошъл от Смолян с такси.

Издирват 18-годишен избягал затворник (ВИДЕО+СНИМКИ)

18-годишният Мартин е осъждан многократно за кражби и грабежи. В момента излежава присъда от 2 години и 9 месеца отново за кражба в Затворническото общежитие от открит тип над Смолян.

„Той ще бъде привлечен към наказателна отговорност за това, че е избягал от затворническото общежитие. Предстои разпит на множество свидетели. Всички, които са били на смяна в затворническото общежитие ще бъдат разпитани”, заяви Недко Симов – зам.-окръжен прокурор, Смолян.

 

А зад бягстватата, стой липса на служители, смята Ивайло Григоров – председател на Синдиката на служителите на затворите. „След промените в закона се получи така, че нивото на охрана и охранителна техника не отговарят на нуждите. На места биват охранявани от по 1-2-3 служители над 100 лишени от свобода”, каза той.

Такава била и ситуацията във вторник по време на бягството, казва Григоров. Трима охранители отговаряли за около 150 лишени от свобода.