Шиндзо Абе отнесе остра критика заради публикуван клип в социалните мрежи

Премиерът на Япония Шиндзо Абе предизвика остра реакция от потребители в Twitter, след като пусна видеоклип как лежи на диван с кучето си, пие чай и чете, предаде БТА.

Посланието "Ти за кого се мислиш?" стана популярно в Twitter. Потребители заявиха, че Абе нехае за положението на хората, които се мъчат да преживеят кризата с коронавируса. Постът на премиера бе отговор на популярния музикант Ген Хошино, пуснал видео, в което с песен приканва хората да танцуват като него в закрити помещения.

Как се въвежда карантина в 38-милионния Токио? (ВИДЕО)

"По време, когато хората се борят за оцеляването си, да показваш видео с такъв лукс. Човек може само да се чуди ти за кого се мислиш", написа един потребител. Други потребители в Twitter защитиха премиера с аргумента, че и той трябва да има право на почивка.

友達と会えない。飲み会もできない。 ただ、皆さんのこうした行動によって、多くの命が確実に救われています。そして、今この瞬間も、過酷を極める現場で奮闘して下さっている、医療従事者の皆さんの負担の軽減につながります。お一人お一人のご協力に、心より感謝申し上げます。 pic.twitter.com/VEq1P7EvnL

— 安倍晋三 (@AbeShinzo) April 12, 2020

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.