Заради коронавируса тази година вместо на историческия връх социалистите се събраха в „Триъгълника на властта”

БСП събра симпатизантите си в „Триъгълника на властта” на националния митинг-протест „Бузлуджа 2020”. Заради коронавируса тази година вместо на историческия връх социалистите се събраха на жълтите павета. Пандемията обаче не се оказа единствената причина за това.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Днес мястото на социалистите е тук, пред Министерския съвет, пред Народното събрание, за да кажем, че ние подкрепяме справедливите искания на гражданите - леви, десни, центристи, безпартийни - на всички,които искат едно доста просто нещо-  честност и почтеност”, заяви Крум Зарков от БСП.

Симпатизанти на левицата пристигнаха от цялата страна, за да отбележат 129-годишнината от създаването на партията.

 

 

Традиционният събор премина под формата на протест срещу властта. Начело на лидера на партията, социалистите тръгнаха на протестно шествие.

Под прозорците на Министерския съвет Корнелия Нинова отправи посланията си към съпартийците. „Заедно сме, за да защитим децата си, семействата си, родителите си от грабежа. За 10 години управление на Борисов, ГЕРБ и придружните му партии ограбиха настоящето ни. Тук сме, за да им попречим да ограбят и бъдещето ни”, каза тя.  

Въпросът за разединението на партията отекна и днес. „Ние сме единни, ние сме заедно. Ние сме тук, за да ви кажем „Оставка”, посочи още Нинова.

„Трябва да сме обединени, иначе няма да имаме успех”, категоричен бе Кирил Добрев от БСП.

Протестният митинг продължи не повече от три часа и премина без инциденти и напрежение.

Репортери: Марина Малашева, Наталия Герджикова

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.