Вижте какво показа проучване на Huawei във връзка с новите им технологии

67% от българите се определят като стресирани. Това показва социологическо проучване, направено в 12 държави по поръчка на Huawei във връзка с новите им технологии. На какво се дължи масовата тревожност и за модерните технологични решения, в студиото на „Събуди се” темата коментират психотерапевтът Ирина Кирякова и PR мениджърът Емилия Кирилова.

„Резултатите, за съжаление, не ме изненадват. Това, че хората са посочили като причина основно финансови проблеми - малко ме учуди”, обясни Ирина Кирякова. 

Изследването показва още, че огромна част от българите вярва, че технологиите могат да помогнат да се подобри качеството на живота и на съня. 

„Направи ми впечатление, че на въпроса „Как се справяте със стреса?” хората дават по-скоро пасивни методи – гледане на телевизия и слушане на музика. Много малка част използва движението като форма на разтоварване”, каза Емилия Кирилова. 

Относно технологиите, Кирилова посочи, че всеки може да направи нещо за себе си чрез тях, за да подобри живота си.

„Смарт часовниците на Huawei показват как се справяме с над 100 спортни активности, но и измерват нивото на стреса и качеството на съня”, поясни PR мениджърът.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.