Той публикува в Twitter видеозапис как гласува

Рапърът Кание Уест гласува за себе си на президентските избори в САЩ. Ексцентричният музикант и продуцент, който упражни правото си на вот в щата Уайоминг, написа своето име на бюлетината. Той публикува в Twitter видеозапис как гласува.

НА ЖИВО: БИТКАТА ЗА БЕЛИЯ ДОМ: Джо Байдън или Доналд Тръмп (ОБНОВЯВА СЕ)

The first vote of my life We are here to serve We pray for every servant leader in the world 🕊 pic.twitter.com/UWSrKslCt1

— ye (@kanyewest) November 3, 2020

"Днес ще гласувам за първи път в моя живот за президент на САЩ и това ще е за някого, на когото имам пълно доверие... За мен", написа рапърът в друг туит.

Кои са другите кандидати за президент на САЩ?

Кание Уест, който преди е изразявал подкрепа за президента републиканец Доналд Тръмп, обяви през юли, че ще се бори за Белия дом. Името му обаче не фигурира в бюлетините в много щати, тъй като той не успя да регистрира навреме своята кандидатура.

KEEP BELIEVING KANYE 2020 Thank you Jesus Christ pic.twitter.com/OgFDGOCAOp

— ye (@kanyewest) November 3, 2020

Според данни на "Фокс нюз" за рапъра са гласували малко над 10 000 избиратели.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.