Изборният процес започна точно в 07.00 ч.

Частични местни избори се провеждат в Мъглиж. Изборният процес започна точно в 07.00 ч.  За гласуващите има индивидуални химикалки. Към 08.00 ч. са гласували 16 души. Към 19 часа са гласували повече от половината избиратели.

"Общината спази всички необходими мерки. Има дезинфектанти и маски. Полицаи се грижат за това да няма струпване на хора", каза Рени Малева, зам.-кмет на Мъглиж.

 

 

 

Във всяка изборна секция има допълнителни маски за гласуващите, ако те нямат или са забравили своята. На разположение са и ръкавици за еднократна употреба. А самото гласуване, заедно с допълнителните мерки, отнема от две до три минути.

 

 

Започна и разследване на евентуално нова изборна измама.  Тя се състои в това, че е забелязано голямо струпване на хора, които са гласували с еднакъв цвят маски. След гласуване, те са ги оставяли на определно място. Полицията и прокуратурата разследват случая.

Репортер: Георги Манев

В Обзор решават на референдум да се отделят ли от Община Несебър

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.