В целия регион се спират всички масови прояви

Учениците от 5-ти до 12-ти клас само в град Плевен излизат в неприсъствена форма на обучение от 15-ти март до 27 март, моловете се затварят, а в целия регион се спират всички масови прояви. Ситуацията с пандемията от COVID-19 е под контрол. Това заяви д-р Красимир Трифонов, заместник-областен управител, след извънредно заседание на областния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Предлагат дистанционно обучение и ново работно време за заведенията в София

Д-р Илиян Минчев, и.д. директор на РЗИ, допълни, че се забраняват всички извънкласни мероприятия, школи, екскурзии. Щабът е решил да се увеличи броят на леглата за ковид пациенти от 15 на 20 процента в болниците. Ограничава се работното време на ресторантите до 22.00 ч. Позволява се при семейни събирания да бъдат до 10 души. Спират се сватби и кръщенета, както и фитнесите. Забрана се въвежда за всякакви публични събирания на хора - изложения, събори, празненства, концерти, театри, кина. Носенето на маски остава задължително във всички обекти на открито и закрито - там, където има струпване на хора, но не по улиците и парковете, уточни д-р Минчев. Нощните заведения остават затворени.

Въвеждат частичен локдаун в Благоевград

Заболеваемостта в регион Плевен достигна 587.26 на 100 хиляди от населението, 142 са новите случаи с коронавирус. Над 240 болни са настанени в болници, но легла има, включително и в интензивните сектори. Общо за областта 10 класове са поставени под карантина.

Ангелов: Отчитаме 30% нарастване на обажданията към "Спешна помощ"

"При медицинския персонал положението не е толкова тревожно - много преболедуваха, постигнахме голям процент ваксиниране. От 6000 подлежащи почти 30 процента са обхванати. От СИК вече са ваксинирани над 800 души от над 3000 членове, посочи директорът на РЗИ.