Зоран Заев все още не е подал оставка

Опозицията в Северна Македония внесе вот на недоверие срещу правителството. Това стана 8 дни, след като премиерът Зоран Заев обяви, че ще подаде оставка, но и до момента не го е направил. След загубата на местните избори на 31 октомври Заев заяви, че се оттегля от поста министър- председател и лидер на управляващия Социалдемократически съюз. При внасянето на вота на недоверие, опозиционната ВМРО-ДПМНЕ обяви, че местните избори са били показателни, че народът е срещу политиката на премиера. Според тях заев отдалечавал Северна Македония от Евросъюза, за да защитава престъпници. Под искането са се подписали 61 от общо 120 народни представители.

Любчо Нешков: Сътресенията в РС Македония за първи път засягат и България

“Първата крачка е гласуване на недоверие на правителството. И да не забравяме, че Зоран Заев преди точно 8 дни обяви собствената си оставка. Няма никъде другаде в демократична държава да обяви оставката си и след това 8 дни да не я подава. Затова днес внесохме инициатива, с която ще искаме да се гласува недоверие на правителството”, заяви Александър Николовски, зам.-председател на ВМРО-ДПМНЕ.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.