Той говори пред журналисти

Така наречената "съдебната реформа" цели да се овладее Прокуратурата и да се сложи послушен главен прокурор. Това каза Иван Гешев пред журналисти на влизане във ВСС.

По думите му МВР изпълнява поръчки.

„И съответно си мисля, че магистрати, съдии и прокурори, могат да бъдат поставяни пред избора, който имат някои представители на изпълнителната власт - да нарушат евентуално закона или да останат без работа и да не могат да хранят семействата си", допълни Гешев. 

Главният прокурор изказа съболезнования на семействата на починалите млади жени при тежката катастрофа в София.

„Това е последицата от т.нар. „съдебна реформа", посочи главният прокурор и припомни предложенията за по-тежки наказания на шофьори, причинили катастрофа след употреба на наркотици и алкохол.

Четири месеца, след като министърът на правосъдието Надежда Йорданова поиска отстраняване от длъжност на главния прокурор Иван Гешев, Висшият съдебен съвет трябва да разгледа казуса по същество.

Искането на Йорданова беше внесено в началото на март тази година и в него тя изброява девет случая, по които според нея са налице действия или бездействия на главния прокурор.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.