Експертите очакват ниска избирателна активност

Въпреки, че от старта на предизборната кампания ни делят седмици, наблюдателите смятат, че сезонът на политическото говорене вече е открит и маркират разделителните линии, по които политиците ще се упражняват. 

Месец преди старта на кампанията – сблъсъкът между партиите вече е факт, а служебното правителство заема ключова роля в политическото състезание, смятат политолози.

Гьоков: Някой да вижда някакъв хаос в държавата?

“Служебното правителство налива масло в огъня, за да се разгори тази битка още повече, особено с действията около енергийната криза. Подготовката за тежка зима – това е една от темите, по която битката между политическите сили ще е много голяма”, смята политологът Светлин Тачев. 

Според Тачев основният инструмент на партиите с цел печелене на гласове ще е свързан с войната в Украйна. И още – фактор на политическата сцена сега ще са и искрите между БСП и президентската институция, убеден е Тачев. 

Премиерът назначи 25 нови зам.-министри

“Започва да се оформя като тежък сблъсък между президента и Корнелия Нинова. Това си личи и от състава на служебния кабинет. Вътре има хора, близки в опозицията срещу Нинова вътре в БСП. Което показва, президентът малко или много търси начин да покаже на Корнелия Нинова, че е срещу нея”, така политологът коментира отношенията между Нинова и Радев. 

Макар и все още в аванс според експертите – фактът, че за четвърти път страната е изправена пред предсрочен вот за по-малко от две години ще доведе до по-ниска избирателна активност. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.